Kunt u morgen komen?

Ben je maandagochtend met de was bezig, belt ineens de dokter op. “Nee, er is nog geen definitieve uitslag, maar omdat er kenmerken zijn van een melanoom verwijs ik u toch voor de zekerheid maar even naar de dermatoloog”. En een half uur later volgt een telefoontje: “Kunt u morgen om half vier komen?” Uhhh oh… uh ja dat kan wel denk ik.

En zo zitten we de volgende dag weer in de trein naar Amsterdam. Ik heb zo helemaal geen zin in deze afspraak, bah. Maar ik doe mijn best om het positief te benaderen. Het is positief dat ik heel grondig onderzocht wordt en dat alle mogelijkheden bekeken worden en/of uitgesloten. En het is natuurlijk fijn dat ik daarbij de hoogste prioriteit krijg.
Maar in de praktijk betekent dit dat nog steeds niet definitief is welke vorm van kanker ik heb. Een leiomyosarcoom denken ze met kenmerken van een melanoom. Om dat precies vast te stellen wordt mijn weefsel nu op moleculair niveau onderzocht, krijgen mijn cellen een DNA-test en onderzoekt de dermatoloog mijn huid op zichtbare melanomen (die ze overigens niet gevonden heeft).

Vorige week mochten we ook al naar het AMC komen voor een intake bij de radiotherapeut. Die zeer vriendelijk en heel duidelijk uitgelegd heeft wat er gaat gebeuren als ze gaan bestralen. En welke voorbereiding nodig is. De planning was vijf weken lang vijf dagen per week bestraling te beginnen op 27 december. Dan 6 weken rust en daarna de operatie.

Maar gisteren is besloten dat bestraling niet nodig is. De definitieve uitslag is dat het een leiomyosarcoom is (een tumor die in het spierweefsel ontstaat). De arts denkt dat hij deze mooi glad weg kan halen. Dat is goed nieuws! 😊 We moeten nog wel naar de oncoloog om nut en noodzaak van chemotherapie te bespreken. En of ik dat wil. Daarna wordt de operatie zo snel mogelijk ingepland.

Het was weer een heftige week met een onderzoek bij de dermatoloog dat een flinke impact had. Voor wat afleiding hebben Frans en ik de volgende dag een uitstapje gemaakt naar Nunspeet. Waar we gezellig geluncht hebben en ik een knalroze baret voor de winter heb gekocht. Een oppepper die ik heel erg nodig had.

3 reacties

  1. Ik lees het ook als redelijk positief. Maar ik kan mij goed voorstellen dat je heel veel spanning hebt gehad deze week. Hou die pet gewoon dag en nacht op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *